Спаржа

  • 275.00 грн/кг

Аспарагус або спаржа - одна з найсмачніших, корисних і дорогих овочевих культур України. Перші паростки аспарагуса насичені вітамінами, мінералами і клітковиною. 

Молоді ніжні пагони можна їсти сирими або приготованими на пару, у воді, в духовці або на грилі.

Корисні властивості спаржі

  • Вміст в спаржі фолієвої кислоти набагато вищий, ніж в інших овочах. У 100 грамах спаржі міститься близько 40% добової норми цього вітаміну. 
  • Зелена спаржа містить велику кількість антиоксидантів, в тому числі вітаміну E, що попереджають розвиток багатьох захворювань, знижують ризик онкології і що дуже важливо, передчасне старіння. 
  • Оскільки спаржа є низькокалорійним продуктом, дієтологи радять добавляти її до свого раціону людям з надлишковою вагою
  • Присутні в спаржі нерозчинні харчові волокна, що покращують процес травлення, позитивно впливають на кишкову мікрофлору і підвищують тонус мускулатури кишечника. 
  • Сапоніни, що містяться в спаржі, відновлюють ліпідний обмін, знижують рівень холестерину

Найголовніше, що ви повинні пам’ятати коли готуєте – спаржа готується дуже швидко. Тому коли ви її готуєте, не відходьте від плити, інакше спаржа стане м’якою і несмачною. 

Важливо:

Для початку потрібно відрізати нижню частину спаржі – вона найтвердіша і жувати її не дуже приємно, тому сміливо відрізайте 2-3 сантиметри знизу. 

Потім спаржу потрібно бланшувати в підсоленій киплячій воді протягом 1 хвилини і не більше. Відразу після цього дістаньте спаржу і перекладіть в миску з холодною водою. Потім викладіть спаржу на паперовий рушник, щоб вода вбралася. 

В принципі, спаржа вже готова. Але Максимум смаку від спаржі можна отримати, якщо додатково обсмажити її на вершковому маслі протягом 1-2 хвилин. 

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре